Gelakte eendenborst

Wild, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.
Voorbereiding: 30 minuten, Wachten: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 26-12-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 dl aardbeienlikeur/vruchtenwijn of
  • 5 dl frambozenlikeur
  • 2 eendenborsten
  • zout / peper
  • 2 dl gevogeltefond
  • 100 gr frambozen
  • 50 gr koude boter + iets extra

Bereiden

Kook voor de lak 3,5 dl van de frambozenlikeur of het aardbeienlikeur/vruchtenwijnmengel in tot 1 dl siroop. Snijd het vel van de eendenborsten ruitvormig in tot het vlees. Verhit een zware koekepan, strooi zout en peper op de borsten en bak ze met het vel naar onderen op laag vuur tot het meeste vet gesmolten is (ca. 8 minuten). Draai de borsten om en bak ze anderhalve minuut op hoog vuur op de andere kant. Verpak ze in folie en laat zee minimaal 10 miinuten rusten. Laat de fond met het restant likeur en de helft van de frambozen 10-15 minuten inkoken. Doe er zout en peper bij en klop er vlak voor het serveren koude boter door. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd het vleess in dunne plakjes maar houd ze bij elkaar. Lak ze met frambozensiroop. Verwarm ze 5-7 min. in de oven. Lekker met boontjes en aardappelgratin.

Materialen

zware koekepan

Bronvermelding