Appeltaart

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 30 minuten, Bereiding: 75 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 350 gr bloem
  • 250 gr roomboter
  • 175 gr kristalsuiker
  • 1 mespunt zout
  • Vulsel:
  • 8 flinke goudreignetten
  • 100 gr krstalsuiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 50 gr gewelde rozijnen

Bereiden

Kneed boter, bloem, suiker en zout tot een samenhangende bal deeg en laat de bal op een koele plaats stijf worden gedurende 30 min. Schil de appels en rasp ze of schaaf dunne plakjes met een kaasschaaf. Vet de springvorm in met boten of met olie. Bekleed de vorm met ruim de helft van het deeg. Vul de deegbodem met de appelsnippers/-schijfjes en strooi tussen de laagjes steeds wat vanillesuiker en kristalsuiker en de gewelde rozijnen. Vorm van het overgebleven deeg reepjes of rolletjes en leg deze in ruitvorm op het vulsel. Plak ze stevig vast op het deegrandje van de wand. Maak van het overgehouden deeg nog een randje, die over de uiteinden van de deegreepjes/-rolletjes gaat. Bestrijk het deeg met een eierdooier die is losgeklopt met een beetje water. Bak de appeltaart bij matige hitte in 75 min. lichtbruin en gaar.

Materialen

Springvorm met een doorsnede van ca. 30 cm. Mixer en deeghaken Rasp of kaasschaaf Beslagkom Oven

Bronvermelding