Jan in de zak

Anders, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 300 gr. zelfrijzend bakmeel
  • 2 st eieren
  • 150 gr. gewelde rozijnen
  • 1 mespuntje zout
  • melk
  • Saus:
  • roomboter
  • stroop

Bereiden

Zelfrijzend bakmeel in beslagkom doen. Kuiltje maken en daar 2 eieren in breken. Mespuntje zout toevoegen en de gewelde rozijnen. Zoveel melk toevoegen en met de mixer mengen totdat een dik beslag ontstaat. Beslag overdoen in de natgemaakte theedoek. Theedoek dichtbinden. Niet te strak - er moet ruimte overblijven zodat het beslag kan rijzen. Neem een grote pan en vul deze voor de helft met water. Breng het water aan de kook. Laat de dichtgebonden theedoek met daarin het beslag in het water zakken. Kook het beslag zachtjes 30 min. - keer de zak om en laat hem nog 30 min. met de andere kant boven doorkoken. Haal de zak uit de pan, maak hem open en stort de deegkoek op een schaal. Snijd de koek in stukken en eet hem warm met een saus van warme stroop. Saus: Smelt boter in een steelpan en meng er een paar eetlepels stroop doorheen.

Materialen

Beslagkom Schone natgemaakte theedoek Stukje touw Grote pan Mixer

Bronvermelding