Coq au vin de Bourgogne

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Frans.

Laatst aangepast: 09-12-2007 | 6 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 gram boter of margarine
  • 100 gram gerookt spek in blokjes
  • 1 grote wortel
  • 20 kleine sjalotten of
  • zilveruitjes
  • 1 braadkip in 8 stukken
  • 4 el cognac
  • 1 scheut room
  • 1 fles Bourgogne ROOD
  • 250 gram champignons
  • 2 teentjes knoflook
  • peper&zout
  • 1 bouquet garni

Bereiden

De wortel schoonmaken en in schijfjes snijden. De sjalotten pellen. Neem een grote braadpan en doe er de helft van de boter in.Bak er de wortel, de sjalotten en het spek in op een zacht voor totdat het spek goudbruin wordt. Haal alles eruit. Doe de rest van de boter in de pan en bak er de stukken kip in tot ze lichtbruin zijn. Overstrooi ze met wat bloem en bak verder tot ze goudbruin zijn. Overgiet de kip met de wijn en de cognac en breng snel aan de kook en flambeer. Voeg nu de bouquet garni en de gepelde hele teentjes knoflook toe en kruid naar smaak met peper & zout. Voeg er de sjalotten, de wortel en het spek terug bij en dek de pan af. Laat op een zacht vuurtje gedurende 1 uur sudderen. Voeg er de champignons bij en laat nog een kwartiertje sudderen. Neem de pan van het fornuis en verwijder de bouquet garni en de knoflook. Werk af met een scheutje room. Serveer de coq au vin met rijst.

Bronvermelding