Kwarktaart

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 180 minuten,

Laatst aangepast: 26-12-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gr kwark
  • 9 blaadjes gelatine, wit
  • taartbodem/ biscuits of lange vingers
  • 1 blikje mandarijntjes
  • 150 gr basterdsuiker, wit
  • 2 sinaasappels, uitgeperst
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1/8 ltr slagroom
  • versiering:
  • slagroom, chocolaatjes, mandarijntjes

Bereiden

Gelatine weken. Kwark, suiker, sinaasappelsap, mandarijnen (zonder sap) vermengen. Het sap van de mandarijnen iets verwarmen en hier de geweekte gelatine in oplossen. Weer laten afkoelen. Vermeng dit, samen met de slagroom en de kwarkmassa. Maak een bodem in de springvorm van bijv. lange vingers. Stort de kwarkmassa op de taartbodem en zet het geheel enige uren in de koelkast. Versier de kwarktaart met mandarijntjes, chocolaatjes en/of slagroom.

Materialen

Springvorm, doorsnede ca. 20 cm.

Bronvermelding