Chipolatapudding met marasquinsaus

Anders, Nagerecht, 8 personen, Frans.

Laatst aangepast: 27-12-2007 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 5 dl. melk
  • 1 vanillestokje
  • 1 eetl. custardpoeder, afgestreken
  • 2 eieren
  • 125 gr. suiker
  • 16 gr. gelatine (1/2 blaadje rood)
  • 250 dl. slagroom
  • 1/2 dl. marasquin
  • 100 gr geconfijte vruchtjes
  • 50 gr lange vingers
  • Vanillesaus:
  • 4 dl. melk
  • 1 dl. slagroom
  • 1/2 vanillestokje
  • 2 eidooiers
  • 5 gr. maizena
  • 30 gr. suiker
  • zout
  • Marasquinsaus:
  • 500 dl. vanillesaus
  • 1/2 dl. marasquin
  • 1/2 blaadje rode gelatine

Bereiden

Laat de gelatine 10 minuten weken in koud water. Splits de eidooiers en de eiwitten. Breng de melk met het gespleten vanillestokje en wat zout langzaam aan de kook. Roer eidooiers met custard en wat suiker tot een gladde massa. Giet er van het vuur af de warme melk roerend bij. Doe alles terug in de pan en laat de vla, roerend, binden maar niet koken. Haal de gelatine uit het water, knijp voorzichtig uit en los de gelatine op in de niet te hete vla, voeg de overige suiker toe en laat het oplossen. Snijd de vruchtjes klein. Maak de lange vingers klein en druppel de marasquin op de lange vingers. Laat dit afgedekt staan. Klop slagroom en eiwitten stijf. Schep de afgekoelde vla door de slagroom en spatel de eiwitten er voorzichtig doorheen. Als de pudding gebonden raakt, schep dan de lange vingers met de marasquin er doorheen. Laat de pudding - onder af en toe omscheppen - staan in de koelkast totdat het vulsel niet meer zakt. Breng de massa over in een puddingvorm. Vanillesaus: Roer eidooiers met suiker glad. Voeg maizena toe en zoveel koude melk dat er een gladde massa ontstaat. Breng overige melk + het vanillestokje + zout langzaam aan de kook. Voeg, van het vuur af, wat van de warme melk toe, doe alles in de pan terug en laat het mengsel onder roeren aan de kook komen en even doorkoken. Meng room door de afgekoelde saus. Marasquin saus: Maak de vanillesaus en kleur roze. Roer voor het opdienen de marasquin er doorheen.

Bronvermelding