Menu
Creme au Beurre
Ingrediënten
- 250 gram margarine
- 2 bus á 250 gram poedersuiker
- 500 gram Mariekoekjes - rechthoekig
Bereiden
Zet een kan koffie, extra sterk en laat deze afkoelen
Maak de boter door verhitting zacht
Voeg de poedersuiker toe en mix dit onder elkaar
Voeg naar smaak ongeveer 3eetlepels oploskoffie toe, fijngemaakt door een zeef
Doe de afgekoelde koffie in een grote kom
Dep de koekjes een voor een even in de koffie en leg een laag op de grote schaal;
Strijk daarna een laagje boter over de koekjes;
Maak dan weer een laag met koekjes;
Daarna weer een laagje boter enzovoort totdat de gewenste grootte is bereikt;
Houd wat boter over om de bovenkant en de zijkanten kunnen worden besmeert;
Maak de Creme au Beurre af met wat hagelslag, puur of melk, al naar gelang de eigen smaak;
Laat het geheel mimimaal 12 uur intrekken;
Smakelijk eten!!
Materialen
Grote schaal, Fijne zeef, Koffiezetapparaat, Mes, Hagelslag.