Menu
Limburgse linzenvlaai met vers fruit
Ingrediënten
- 400 gram bloem
- 200 gram margarine
- 200 gram witte basterdsuiker
- 1 stuks ei
- 2 theelepel bakpoeder
- 2 pakjes vanille suiker
- 1 snufje zout
- 1 kg appelen of ander vers fruit
- 50 gram suiker (voor onder het appeltmengsel)
Bereiden
Verwarm de oven voor op 175 graden;
Vet de vlaaivorm in met boter en bestrooi deze met paneermeel, zodat de bodem goed loskomt na het bakken;
Schil de appelen en maak er blokjes van, meng er desgewenst wat suiker en kaneel onder (of neem ander fruit);
Snijd de boter in blokjes;
Meng de bloem, boter, basterdsuiker, ei, bakpoeder, vanillesuiker en zout goed onder elkaar en kneed het geheel tot een bal;
Bedek het aanrecht met bloem en rol van de iets meer dan de helft van het deeg met een deegrol de bodem van de vlaai;
Leg deze voorzichtig in de ingevette vlaaivorm;
Bedek de bodem met het fruitmengsel;
Rol van het restant deeg de deksel voor de vlaai en leg deze op het fruitmengsel, zorg dat de deksel goed aansluit op de bodem van de vlaai;
Bestrooi de deksel met wat suiker;
Schuif de vlaai in de oven, in het midden op het rooster;
Haal de vlaai na 45 minuten uit de oven en laat het geheel even afkoelen;
Neem een rond vlaairooster, houd deze op de vlaaivorm, keer het geheel om en haal zo de vlaai uit de vorm;
Heerlijk bij een kopje koffie!!
Materialen
Een vlaaivorm Oven Rond vlaairooster