Menu
Hete Bliksem met speklapjes
Ingrediënten
- 1 kg aardappelen (afkokers)
- 500 gram goudrenetten
- 500 gram Elstar (of andere zoete aardappel)
- 1 snufje zout
- 25 grram boter
- versgemalen peper
- 450 gram speklapjes
Bereiden
Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes;
Snijd de geschilde appels in vieren en verwijder de klokhuizen;
Leg eerst de aardappelen in de pan en dan de appelstukken;
Vul de pan met zoveel water dat de aardappels en appels voor de helft onder water staan en voeg een snufje zout toe;
Kook de aardappels en appels in ongeveer 15 minuten gaar;
Houd in de tussentijd het watergehalte in de pan goed in de gaten!
Bak het spek in een pan;
Stamp alles met een pureestamper onder elkaar;
Voeg een beetje warme melk en een klontje toe en maak op smaak af met versgemalen peper en een eetlepel stroop;
Leg de speklapjes op de hete bliksem, smakelijk!