Hete Bliksem met speklapjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 30-12-2007 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg aardappelen (afkokers)
  • 500 gram goudrenetten
  • 500 gram Elstar (of andere zoete aardappel)
  • 1 snufje zout
  • 25 grram boter
  • versgemalen peper
  • 450 gram speklapjes

Bereiden

Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes; Snijd de geschilde appels in vieren en verwijder de klokhuizen; Leg eerst de aardappelen in de pan en dan de appelstukken; Vul de pan met zoveel water dat de aardappels en appels voor de helft onder water staan en voeg een snufje zout toe; Kook de aardappels en appels in ongeveer 15 minuten gaar; Houd in de tussentijd het watergehalte in de pan goed in de gaten! Bak het spek in een pan; Stamp alles met een pureestamper onder elkaar; Voeg een beetje warme melk en een klontje toe en maak op smaak af met versgemalen peper en een eetlepel stroop; Leg de speklapjes op de hete bliksem, smakelijk!

Bronvermelding