Aardappelgratin

Anders, Bijgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 75 minuten,

Laatst aangepast: 07-01-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg. aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 70 g. boter of margarine
  • 5-8 dl slagroom
  • zout / peper

Bereiden

Verwar de oven voor op 190 gr C. Schil de aardappelen en snijd ze in 2 mm. dikke schijfjes. Wrijf de schaal in met knoflook en vet hem daarna royaal in met boter of margarine. Leg d schijfjes dakpansgewijs in lagen in de schaal. Stooi tussen elke laag wat zout en peper. Schenk de slagroom over de aardappelen tot ze net onder staan. Verdeel er nog wat klontjes boter over. Bak de gratin in 60-75 minuten lichtbruin in het midden van de oven.

Materialen

lage ovenschaal van circa anderhalve liter.

Bronvermelding