Zomers stoofgerecht met kip

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 26-07-2005 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 75 g boter of margarine
  • 4 kippebouten
  • zout, peper
  • 150 g mager ontbijtspek, in blokjes
  • 2 preien, in ringen
  • 4 worteltjes, in plakjes
  • 1 flesje pils
  • 250 g kleine champignons
  • 1,25 dl slagroom

Bereiden

In braadpan boter verhitten en kippebouten in plm. 10 min. rondom bruin bakken. Daarna bestrooien met zout en peper. Kip uit pan nemen. In dezelfde pan spek, prei en wortel al omscheppend plm. 7 min. zachtjes bakken. Kip terug in pan leggen. Bier en slagroom erbij schenken en aan de kook brengen. Kip met deksel op pan in plm. 45 min. gaar stoven. Laatste 10 min. hele champignons toevoegen en meestoven. Kip is gaar wanneer je in het dikste gedeelte van de bout prikt en er helder ( dus niet roze) vocht uitkomt. Kip uit pan nemen en warmhouden onder aluminiumfolie. Saus in plm. 5 min. iets laten inkoken. Kip terugdoen in pan en peterselie erover strooien. Kip in pan serveren. Lekker met krieltjes of aardappelkroketjes

Materialen

Ovale (gietijzeren) braadpan, oven

Bronvermelding