Aziatische witte kool

Anders, Bijgerecht, 2 personen, Oosters.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 11-01-2008 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 400 g wite kool
  • 1 rode paprika
  • 200 g shiitakes of kastanjechampignons
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el olie
  • 1 tl groentebouillon
  • 2 el maïzena
  • sojasaus
  • peper, zout

Bereiden

Witte kool wassen, buitenste bladeren en stronk verwijderen en in grove stukken snijden . Paprika halveren, zaadlijst verwijderen, wassen en in repen snijden. Paddestoelen schoonmaken en halveren. Knoflook pellen en persen. Olie in wok of in een diepe pan verhitten. Kool daarin onder regelmatig roeren aanbakken. Paprikareepjes, paddestoelen en knoflook toevoegen en al roerend kort smoren. 200 ml koud water eroverheen gieten, laten koken en groentebouillon toevoegen. Op een laag vuur ca. 10 minuten laten garen. Maïzena bij het vocht voegen, laten koken en met sojasaus, peper en zout op smaak brengen. Lekker met jasmijn- of basmatirijst en een stukje vlees of vis.

Bronvermelding