'BBQ, Spare Ribs van Café De Klos' (Amsterdam)

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 16-02-2020 | 24 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 kg varkensribben en .......

Bereiden

Reken op 750 g varkensribben p .p. 3 kg voor 4 personen - Voor de marinade van de spare ribs: 1 l ketjap manis 1 l water 2 eetl knoflookpoeder (of 4 à 5 tenen vers geperste knoflook) 2 eetl gemberpoeder 4 eetl sambal oelek ongeveer een eetl peper en een eetl zout grillkruiden - (Het lekkerste is het om het vlees een dag van tevoren te marineren). - Doe alle ingrediënten in een grote pan en verwarm de marinade. Roer 'm door met een garde en doe het vlees erin. Laat het zo een paar uur héél zacht sudderen. Haal de spareribs uit de marinade en laat ze wat afkoelen. - Verhit de grill of BBQ. Trek de vetlaag van de spareribs af. Leg ze dan met de botkant eerst op de hete BBQ. Draai af en toe om tot ze gaar zijn. - Strooi er naar smaak nog wat grillkruiden over en dien op met een gepofte aardappel en een salade en sauzen naar smaak.

Bronvermelding