Menu
Aardappelgratin met Roombrie
Ingrediënten
- 1 kg vastkokende aardappelen
- 5 sjalotes
- 2 el olifolie
- 2 teentes knoflook
- 2 dl melk
- 2 dl Blue Band Finesse voor koken
- 1 eidooier
- versgemalen peper
- gemalen nootmuskaat
- 150 gram roombrie
- 2 el gehakte peterselie
Bereiden
Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 200gr. Schil de aardappels en snijd ze in dunne plakes. Pel de sjalotjes en snijd ze in ringetjes. Vet een lage ovenschaal in met de helft van de olijfolie. Meng de gepelde teentjes knoflook met de melk, de kookroom en de eidooier. Voeg peper en nootmuskaat toe en klop goed door. Schep de aardappelschijfjes en de sjalotes door dit mengsel.
Bereiding
Schep de helft in de ovenschaal, verdeel de helft van de kaas erboven en verdeel de andere helft van het aardappelmengsel erover. Verdeel de rest van de kaas en de peterselie erover en sprenkel er 1 el. olijfolie over. Zet het gerecht ca. 40 min. in de oven totdat het lichtbruin en gaar is.
Lekker met groene salade of tomatensalade.