Wafels (ongeveer 18 stuks)

Gebak, Hapje, 12 personen, Hollands.
Voorbereiding: 15 minuten, Bereiding: 60 minuten,

Laatst aangepast: 28-11-2017 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram zelfrijzend bakmeel
  • 300 gram margarine
  • 360 gram witte basterdsuiker
  • 6 stuks eieren
  • 2 zakjes vanille suiker
  • 1 scheutje cognac

Bereiden

Verhit te boter totdat deze zacht is. Voeg het gezeefde bakmeel en de basterdsuiker, de vanillesuiker en de eieren toe en mix alles tot een glad beslag. Voeg het scheutje cognac toe en mix alles nog eens goed door. Verhit het wafelijzer en doe met een sauslepel steeds twee bolletjes deeg in het ijzer. Keer het ijzer een minuut om, bak daarna nog ongeveer 3 minuten door. Laat de wafels wat afkoelen en bestrooi ze met poedersuiker. Smakelijk!

Materialen

Wafelijzer (grote wafels)

Bronvermelding