Havermoutkoekjes

Gebak, Hapje, 8 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 30-12-2007 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 beker vlugkokende havermout
  • 1 beker suiker
  • 1 beker zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 150 gram boter

Bereiden

Neem een gemiddelde beker en houd deze aan als maat voor de havermout, suiker en zelfrijzend bakmeel; Verwarm de oven voor op 175 graden; Doe alle ingredienten in een kom en kneed het tot een vaste bal. Maak kleine bolletjes en druk deze plat op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat; Bak de koekjes in het midden van de oven in ongeveer 20 minuten gaar en bruin; Let op: hoe dunner het koekje, des te knapperiger is het resultaat. Smakelijk snoepen!!

Bronvermelding