Menu
Pasta met zeevruchten
Ingrediënten
- 3 Handjes zeevruchten
- 8-10 grote garnalen
- 1 blikje ansjovisfilets
- 8 tomaten, roma of tros
- 1 ui, gesnipperd
- 2 teentjes knoflook
- 1/2 glas witte wijn
Bereiden
Kook water, snij de tomaten een stukje in en leg ze ongeveer een minuut in het water, hierna kan je makkelijk de velletjes er af halen. Haal het sap met zaadjes uit de tomaten en snij het vruchtvlees in stukjes. bewaar dit tot verdere bereiding (een blik gepelde tomaten kan ook, smaakt alleen iets minder vers)
Bak de ui in wat olie tot deze glazig is. Doe de ansjovis erbij en bak deze even zachtjes mee, zorg intussen met je spatel dat de ansjovis uiteenvalt tot een soort prakje. Voeg hierna de knoflook toe en bak deze eventjes mee. Blus het af met de wijn tot de alcoholdampen een beetje weg zijn. Kook intussen de pasta. voeg de tomaat toe aan de ui en breng het geheel zachtjes aan de kook tot je ziet dat het een mooie tomatensaus wordt. voeg hierna de vis toe en kook deze afhankelijk van de nodige kooktijd (voorgekookt of niet) mee. Wanner de pasta klaar toevoegen aan de saus. Lekker met een salade met balsamico