Menu
Appelbeignets met bierbeslag
Ingrediënten
- 300 gram bloem
- 1 snufje zout
- 2 el suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1 tl kaneel
- 2 el (zonnebloem)olie
- 2 eieren
- 1 pijpje bier
- 50 ml melk
- 1500 gram appels (goudreinet)
- olie om te frituren
- 1 soepbord vol kaneelsuiker (150gr suiker + 1 eetl kaneel)
Bereiden
Meng de bloem met het zout, de suiker, vanillesuiker, kaneel en de eieren en giet het bier en de melk erbij. Meng met de mixer tot een mooi beslag.
Schil de appels, boor het klokhuis eruit en snij ze in plakken (ongeveer 5 a 6 per appel). Haal de appelringen door het beslag en frituur ze met maximaal 6 tegelijk in de hete (175 graden) olie, ongeveer 6 minuten, keer ze halverwege.
Als ze mooi licht goudbruin zijn, laat ze uitlekken op de schaal met keukenpapier en wentel ze meteen door de kaneelsuiker.
Nog warm het allerlekkerst, maar tot ver na twaalven ook nog heerlijk!
Materialen
frituurpan schaal bekleed met keukenpapier