Menu
Sneeuwballen
Ingrediënten
- 250 ml water
- 150 gram bloem
- 100 gram boter
- 4-5 eieren (afh. van grootte)
- 1 snuf zout
- 250 ml slagroom
- 2 el suiker
- 1 zakje slagroomversteviger
- 1/2 potje jam
- olie om te frituren
- poedersuiker
Bereiden
Breng in de steelpan het water aan de kook en smelt de boter in het kokende water. Stort in een keer de gezeefde bloem met het zout in de pan en roer krachtig op matig vuur tot het deeg een bal vormt die van de bodem loskomt.
Schep het deeg over in een beslagkom en laat 3 minuten rusten en wat afkoelen. Roer er dan 1 voor 1 de eieren door, wacht steeds tot het vorige ei helemaal is opgenomen voor je het volgende ei toevoegt. Blijf krachtig roeren en voeg eieren toe tot het deeg glanst en 'blazen trekt'. Afhankelijk van de grootte van de eieren heb je er 4 of 5 nodig.
schep met 2 dessertlepels kleine balletjes deeg en laat die een voor in in de hete olie vallen, bak ze ongeveer 6 a 7 minuten met max 8 tegelijk.
Laat ze uitlekken en afkoelen in het vergiet.
Klop ondertussen de slagroom stijf met de versteviger en de suiker naar smaak. Snip de soezen open, schep er met een theelepeltje een beetje jam in en spuit er wat slagroom in.
Leg ze opgestapeld op een schaal en bestrooi rijkelijk met poedersuiker.
Materialen
Frituurpan vergiet bekleed met keukenpapier slagroomspuit