Italiaans stoofpotje

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.
Wachten: 180 minuten, Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 29-01-2008 | 21 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gram Runderlappen
  • 1 blikje Tomatenpuree (70 gram?)
  • 2 blikken Tomatenblokjes (á 400 gram)
  • 1 liter Runderbouillon
  • 200 ml. Rode wijn
  • 2 kleine Uien (in ringen)
  • 2 teentjes Knoflook (gesnipperd)
  • 8 Zongedroogde tomaatjes (in reepjes)
  • 15 Zwarte olijven (in plakjes)

Bereiden

Runderlappen in blokjes snijden en samen met de ui en de knoflook aanbakken. Wanneer het vlees bruin is voeg je de tomatenpuree toe en bak dit ook even mee. Vervolgens afblussen met de rode wijn en even in laten koken. Daarna voeg je de zongedroogde tomaten, olijven, tomatenblokjes en de runderbouillon toe. Laat het geheel vervolgens minimaal 2 uur sudderen en inkoken tot een dikke saus. Serveer het stoofpotje met penne of een andere pastasoort. Strooi er een beetje Parmezaanse kaas over wanneer je het serveert!!! Het gerecht kan prima een dag van tevoren worden klaargemaakt en op de dag zelf nog even worden opgewarmd.

Bronvermelding