Menu
Rosbief met Sinasappelglazuur
Ingrediënten
- 6 eetlepels sinasappelmarmelade
- 8 eetlepels whisky
- 8 eetlepels sinasappelsap (vers of pak)
- 6 eetlepels tomatenketjup
- 4 eetlepels rode-wijnazijn
- 3 cm gemberwortel geraspt (of 3 theel uitpotje)
- 600 gram rosbief (uit 1 stuk) op kamertemperatuur
- 75 gram waterkers
- 1 eetlepels extra vierge olijfolie
Bereiden
Oven voorverwarmen op 225°C.
Marmelade in steelpan met whisky, sinaasappelsap, ketjap, azijn en gember verwarmen. Glazuurmengsel aan de kook brengen en 1 min. zachtjes laten doorkoken.
Vlees op rooster, met braadslede eronder, 10 min. in de oven bakken (Elke kant 5 min.).
Oventemperatuur terug naar 200°C. Rosbief uit de oven halen, rondom bestrijken met glazuurmengsel. Vlees 10 min. in braadslede in de oven, dan uit de oven en weer rondom bestrijken met het glazuur. Dan nog 5 min. bakken in de oven, eruit halen, afdekken met een dubbel vel aluminiumfolie en 10 min. laten rusten.
Waterkers mengen met de olijfolie en de rest van het glazuurmengsel (wat bewaren voor garnering). Rosbief in dunne plakken snijden en op een grote schaal leggen. Glazuur eroverheen schenken en wat waterkers rondom leggen.
Materialen
Braadslee, steelpan, aluminiumfolie