'Met gehakt gevulde paprika's uit de oven' (Pimientos del piquillo rellenos), verz. door Nadia

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Spaans.

Laatst aangepast: 17-11-2019 | 10 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kopjes gekookte witte rijst ........

Bereiden

1 fijn gesneden ui 2 fijn gesneden teentjes knoflook 3 eetl olijfolie 400 g gemengd gehakt vers gemalen peper en zout 1 tl paprikapoeder 1 snufje kaneelpoeder 1 los geklopt ei 4 eetl gekookte rijst 2 eetl paneermeel 2 rode en 2 groene paprika's 4 kopjes gekookte witte rijst - Bak de ui en knoflook in de olie glazig. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak het rul. Breng het geheel op smaak met peper, zout, paprikapoeder en kaneel. Neem daarna de pan van het vuur en laat het mengsel even afkoelen. Roer het ei en de 4 kopjes gekookte rijst erdoor. Halveer vervolgens de paprika's en verwijder de zaadlijsten. - Vul de paprikahelften met het gehaktmengsel. Giet de overgebleven bakolie in een ovenschaal en plaats hierin de halve paprika's. Bestrooi deze daarna met paneermeel en plaats de ovenschaal in een voorverwarmde oven op 220ºC. Bak de paprika's in ca. 30 minuten gaar. - Serveer per persoon

Bronvermelding