Gevulde Savooiekool

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 04-01-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kipfilets
  • 4 plakken rauwe ham
  • 1 savooiekool
  • zout/peper/boter om in te vetten

Bereiden

Kipfilet bestrooien met peper en zout ien in ham wikkelen. Boter verhitten en de filets rondom bruin bakken op niet te hoog vuur in ca. 6 minuten.Bakboter bewaren. In grote pan ruim water aan de kook brengen. Buitenste koolbladen niet gebruiken en 4-6 mooie grote bladen zonder nerf in ca. 10 minuten gaar koken. Oven voorverwarmen op 190o (hetelucht 170o)Koolbladen uit laten lekken en droogdeppen met keukenpapier.Ovenschaal invetten. Rol elke kipfilet in koolblad en in de ovenschaal leggen.Achter gebleven bakboter erover lepelen en het gerecht ca. 12 min. in midden v.d. oven bakken.

Materialen

ovenschaal

Bronvermelding