Menu
Gevulde zalmforel/forel
Ingrediënten
- 4 stuks zalmforrel of forel
- 2 citroenen
- 10 blaadjes basilicum
- 6 takjes dille
- 6 takjes peterselie
- 2 bosuitjes
- 10 stuks zwarte olijven
- 3 zon gedroogde tomaten op olie
Bereiden
Vis wassen en schubben eraf halen en droogdeppen.
Rasp van 1 citroen het geel eraf (rest niet gebruiken)en andere in plakjes snijden.
Rest ingredienten fijn snijden en mengen met citroenrasp.Iets v.d. kruiden achter houden voor garneren.
Bestrooi binnenzijde v.d. vis met peper en zout. en vul hem met kruidenmengsel. Leg bovenop de vis de citroenplakjes.
Oven voorverwarmen op 190o (hetelucht 170o) en bak de zalm in ca. 30 min. gaar.
Materialen
ovenschaal of bakplaat in vetten met olijfolie. In plaats van 4 forellen kan je ook 1 grote vis (bv. Zeebaars) gebruiken. Dan is oventijd ca. 45 minuten.