Risotto met groene groenten

Rijst, Hoofdgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 04-01-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 200 gram broccoli in kleine roosjes
  • 150 gram peultjes gehalveerd
  • 150 gram courgette in blokjes
  • 300 gram risottorijst
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 25 gram boter
  • 2 sjalotjes gesnipperd
  • 9 dl. bouillon (kruidenbouillontablet)
  • 6 artisjokharten (blik uitgelekt)
  • 2 eetlepels Italiaanse kruiden(vers of diepvries)

Bereiden

Verhit olie en boter en fruit hierin de sjalotjes 2 minuten. Voeg broccoli,peultjes en courgette toe en roerbak 3 minuten.Schep rijst erdoor en bak 1 minuut tot korrels glanzen. Roer er 250ml bouillon door en laat dit op laag vuur omscheppend door de rijstkorrels opnemen. Voeg telkens als het vocht is opgenomen een beetje bouillon toe tot de rijst verzadigd en gaar is. Snijd de artisjokharten en vieren en schep ze met een eetlepel italiaansekruiden door de risotto. Warm goed door en serveer met rest v.d. kruiden en parmezaanse kaas.

Bronvermelding