'Salade met geitenkaas en appel', verz. door Els

Anders, Voorgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 26-06-2020 | 4 keer bewaard

Ingrediënten

  • 100 g gemengde salade en ......

Bereiden

Voor de dressing: 3 eetl olijfolie, extra virgine 1 eetl rode wijnazijn 1 tl grove mosterd 1 tl verse tijm, gehakt zout en vers gemalen peper - Voor de salade: ca 100 g gemengde salade (eikenblad, lollo rosso, radicchio) 2 kleine rode appels citroensap 50 g walnoten 2 ronde geitenkaasjes olijfolie om te bestrijken evt. verse tijm om te garneren - Meng alle ingrediënten voor de dressing. Was en droog de slablaadjes en verdeel ze over 4 bordjes. Was de rode appels, schil ze niet maar snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis. Snijd de partjes in plakken en besprenkel ze met wat citroensap om verkleuren te voorkomen. Verdeel de plakken over de salade. - Hak de walnoten grof en strooi ze over de salade. Halveer de geitenkaasjes en bestrijk het snijvlak met olijfolie. Plaats de geitenkaasjes onder een hete grill tot de bovenkant net begint te smelten. - Leg de kaasjes op het midden van de salade en besprenkel de bordjes met de dressing. Bestrooi de salade met versgemalen peper en garneer eventueel met een takje verse tijm.

Bronvermelding