Preisoep met blauwe kaas

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Wereldkeuken.

Laatst aangepast: 28-01-2024 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 flinke preien
  • 35 gram boter of margarine
  • 30 gram bloem
  • 1 liter groentebouillon
  • 50 gram verse kaas met kruiden, gorgonzola of roquefort

Bereiden

Was de preien en snijd ze in smalle repen. Was die nog eens. Fruit ze 10 minuten in de boter lichtbruin. Roer de bloem door dit mengsel en schenk er daarna de helft van de (hete) bouillon bij. Breng het geheel al roerend aan de kook en verdun het met de rest van de bouillon. Kook de soep 10 minuten in voor een geconcentreerdere smaak. Voeg de kaas toe, in blokjes gesneden en laat die in de soep smelten. Mag meer dan 50 gram van ons.

Materialen

snijplank, mes, soeppan, litermaat

Bronvermelding