An's hartige worteltaart

Hartige taarten, Hoofdgerecht, 6 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Wachten: 30 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 07-01-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 dubbel doosje magere spekreepjes
  • 1 zak gewassen wortelen in plakjes
  • 1 rode paprika in blokjes
  • 1 groente bouillonblokje
  • 5 schepjes suiker
  • 1 theelepeltje peper
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 7 plakjes bladerdeeg
  • 2 doosjes pijnboompitten
  • 4 eieren
  • 75 ml slagroom
  • 1 zakje geraspte kaas (pittig)

Bereiden

Bak de spekreepjes uit en bewaar. Bak de worteltjes en paprika goed beetgaar. Voeg er de suiker, peper, het bouillonblokje en de ketjap aan toe en laat dit even meebakken. Laat dit uitlekken samen met de spekjes in een vergiet. Bekleed ondertussen een ingevette springvorm met bladerdeeg. Prik in de bladerdeeg bodem wat gaatjes met een vork. Strooi er de pijnboompitten overheen. Verdeel het wortel en spek mengsel over de bladerdeeg. Klop de eieren los met de slagroom en roer er de kaas doorheen. Giet er het eimengsel overheen. Vouw de randen bladerdeeg iets over de taart. Bak de taart op 200 graden in 30-40 minuten gaar. lekker met een tomaten salade van tomaten, komkommer, iets olijfolie, wat peper, zout en suiker, knoflook en verse selderie en peterselie.

Materialen

(wok)pan, springvorm, voorverwarmde oven op 200 graden.

Bronvermelding