'Knoflookbrood lekker met .....

Brood/sandwiches, Buffet, 8 personen, Italiaans.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 24-02-2018 | 90 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 stokbrood
  • 75 gram boter of margarine
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 3 el peterselie, fijngesneden
  • zout en peper

Bereiden

Brood schuin in plakken snijden van ong. 2,5 cm dik, maar plakken niet helemaal doorsnijden, stokbrood moet in vorm blijven. Boter met knoflook, peterselie, zout en peper mengen. Broodplakken aan beide zijden dun met knoflookboter besmeren. Brood in aluminiumfolie verpakken en in een hete oven (200 graden) en onder regelmatig keren 10 - 12 minuten roosteren. = Variaties: Sesam - Kruidenbrood: 75 gram boter mengen met 2 el fijngesneden dille, 1 el fijngesneden peterselie, 3 fijngesneden lente-uitjes, sap en geraspte schil van een halve citroen en 2 el sesamzaadjes. = Kaas - Pestobrood: 50 gram boter mengen met 2 el pesto, 2 el fijngesneden basilicum en 15 gram geraspte Parmezaanse kaas. = Focaccia Brood: stokbrood vervangen door Italiaans focaccia brood of ciabatta. 8 Zongedroogde tomaten pureren met 2 - 3 el olijfolie. Tomatenpuree mengen met 1 tl fijngesneden oregano en 2 el fijngesneden zwarte olijven.

Bronvermelding