Penne met asperges en ham

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 01-08-2005 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 kg asperges
  • 1 bakje hamreepjes
  • 300 gr penne
  • 125 ml light slagroom
  • 125 ml creme fraiche light

Bereiden

Asperges schillen in stukjes van ong 2 cm snijden, kopjes apart houden. Asperges 2-6 min koken kopjes pas laatste minuut meekoken. Penne beetgaar koken en afspoelen met koud water. In wok 10 gr boter laten smelten ham 1 minuut zachtejes bakkken, asperges toevoegen en 1 minuut meeverwarmen. Slagroom en creme fraiche erdoor roeren verwarmen, pepere en zout naar smaak toevoegen en penne endoorheen scheppen. Goed doorwarmen. Serveren met schilfers parmezaanse kaas

Bronvermelding