Menu
Tulband
Ingrediënten
- 200 gr boter
- 200 gr suiker
- 1 mespunt zout
- 2 zakjes vanillesuiker
- 4 eieren
- 275 gr zelfr. bakmeel gezeefd
- 1 dl melk
- 200 gr vulling naar smaak
- 0,5 dl drank
Bereiden
Beboter vorm en stuif er meel over.
Verwarm oven voor tot 175 graden.
Boeter, suiker, zout en vanillesuiker tot romige massa roeren
Klop eieren en een voor een zo luchtig mogelijk door en blijf dan nog 5 minuten kloppen.
Schep daarna meel er in geddeeltes door en voeg melk/drank in gedeeltes toe.
Schep er de vulling door.
Doe beslag in tulbandvorm en bak op onderste richel oven in 1 1/4 uur gaar en goudbruin.
Controleer of tulband gaar is.
Laat hem in vorm half uur afkoelen alsvorens deze te verwijderen, strooi er poedersuiker over
Materialen
tulband vorm en mixer