Griekse wittebonen soep

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Mediterraan.
Wachten: 400 minuten, Bereiding: 120 minuten,

Laatst aangepast: 09-01-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 500 gram witte bonen
  • 50 ml olijfolie (of meer indien gewenst)
  • 1 grote ui fijn gesnipperd
  • 250 gram peen in plakjes
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd (kan ook zonder)
  • 1/2 bosjes selderij fijngehakt
  • 1 blik (450gram)gepelde tomaten fijn gemaakt

Bereiden

lekker met turks brood of stokbrood.

Materialen

Witte bonen wassen en nacht van te voren laten weken in ruim koud water. Volgende dag afgieten en met nieuw water aan de kook brengen en even ca. 10 minuten laten koken. Afgieten en in vers kokend water opnieuw aan de kook brengen en zolang laten koken tot de bonen open gaan. Dan alle ingredienten erbij en alles laten koken tot het gaar is. Op smaak brengen met zout en peper. (Grieken eten hierbij zoute vis b.v. haring en/of ansjovisfilet.) grote pan

Bronvermelding