Pomodorisalade met gebakken tong (of schol) filet

Salades, Voorgerecht, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 17-10-2005 | 5 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 st tomaten (liefst pomodori)
  • 2 st tongfilets (of schol)
  • 6-8 blaadjes basilicum
  • knoflook
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • boter
  • balsamico azijn

Bereiden

Kruis de tomaten in en dompel ze even in kokend water. Verwijder de schil. Snijd de tomaten in blokjes en laat ze uitlekken in een vergiet. Hak of snijd de blaadjes basilicum in reepjes en voeg toe aan de tomaten. Doe alles in een kom en breng het op smaak met olijfolie, uitgeperste knoflook, balsamico azijn, zout en peper. Verdeel de salade over de bordjes.(garneer-of kookring) Snijd de tong- of scholfilets in de lengte en bak ze mooi bruin en gaar in de boter. Leg de halve tong- of scholfilets op de tomaten.

Materialen

Pannetje, Koekenpan, Mes, Vergiet en zonodig een garneerring

Bronvermelding