Menu
Kiprolletjes met in de PX sherry gemarineerde uien en rozijnen
Ingrediënten
- 3 stuks grote zoete uien
- 3 el grote witte sultana's
- 2 dl PX (sherry Pedro Ximénez)
- peper
- zout
- 400 gram biologische kipfilet
- 2 teentjes knoflook
- 1 zakje saffraan
- rucola
Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de uien doormidden en in dunne reepjes. Meng de uien met de rozijnen, de PX, en peper en zout. Marineer minimaal een half uur. Snij de knoflook fijn en meng met wat olie, de saffraan en peper en zout. Snij de kipfilet in de lengte in dunne plakjes, sla eventueel plat tussen plasticfolie. Bestrijk de kip aan beide kanten met knoflookmengsel. Vul elk plakje kip met wat van het uienmengsel, en rol op. Leg ze in een invgevette ovenschaal en bak ze goudgeel en gaar in 15-20 minuten. Serveer met geroosterde pompoenpartjes en rucola.
Materialen
plasticfolie, oven, ovenschaal