Biefreepjes met peultjes en mango uit de wok

Roerbakken, Hoofdgerecht, 4 personen, Oosters.
Bereiding: 15 minuten,

Laatst aangepast: 10-01-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 rode uien
  • 2 tenen knoflook
  • 100 gram peultjes
  • 400 gram biefstuk of bieflapjes
  • 3 el (japanse) sojasaus
  • 2 el medium dry sherry
  • 2 tl Maizena
  • 6 el becel voor koken
  • zout
  • 1 mango

Bereiden

Snijd de uien in dunne schijfjes en de tenen knoflook in plakjes. Halveer de peultjes. Snijd het vlees dwars op de draad in dunne plakjes. Schep in een kom het vlees met 1 el sojasaus, de sherry, maizena en 2 el vloeibare becel om en laat dit 10 minuten staan Kook de peultjes in een pan met ruim kokend water en wat zoud in 2-3 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef af onder koud stromend water en laat ze goed uitlekken. Schil de mango met een dunschiller, snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en snijd de plakken in stukken. Verwarm 4 el boter in een wok en roerbak het vlees op hoog vuur snel brui. Schep het op een bord en schep de ui en knoflook door het bakvet. Roerbak de ca. 1 minuut. Voeg dan de peultjes en mango toe en roerbak nog 2-3 minuten. Voeg het vlees weer toe, warm alles nog even door en breng het gerecht op smaak met sojasaus. Serveer met rijst.

Bronvermelding