Appeltoetje

Anders, Nagerecht, 2 personen, Hollands.
Bereiding: 30 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2008 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 goudrenetten
  • 4 eetl. suiker
  • kaneel
  • 2 satéprikkers
  • 50 gr. rozijnen

Bereiden

Schil de appels en verwijder met een appelboor of een dun scherp mes het klokhuis. Snijd de appels in dunne plakjes. Houd de plakjes bij elkaar zodat je de appels weer in elkaar kan zetten. Besprenkel ieder plakje met suiker en kaneel en bouw de appel weer op. Steek de satépriker er scheef doorheen zodat het geheel niet uit elkaar valt. Vul het midden van elke appel met een mengsel van de rozijnen, suiker en kaneel. Strooi ook wat suiker over de buitenkant van de appels. Zet de appels ongeveer 20 minuten in de oven op 150 graden.

Materialen

appelboor oven

Bronvermelding