Mango-mascarpone dessert

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 11-01-2008 | 30 keer bewaard

Ingrediënten

  • 125 gram Cantuccini a la Mandorla (italiaanse amandelkoekje
  • 1 dl slagroom
  • 50 gram witte basterdsuiker
  • 200 gram mascarpone
  • 1 grote rijpe mango

Bereiden

4 amandelkoekjes achterhouden. Rest van de koekjes verkruimelen. Salgroom met suiker lobbig kloppen. Mascarpone erdoor kloppen en mengesel in koelkast zetten.Mango schillen en vruchtvlees van pit snijden. Helft van mango in schijfjes snijden en besprenkelen met 2 el citroensap. Rest van mango pureren met 2 el citroensap.Mangomousse door mascarponeroom spatelen.Mangomascarponemousse en mangoschijfjes afgedekt in koelkast bewaren. Bereiden: Helft van verkruimelde koekjes over 4 hoge glazen verdelen. helft van mousse erop scheppen. Rest van koekjes erover verdelen met helft van mangoschijfjes. Rest mousse erover verdelen. Garneren met rest mangoschijfjes en amandelkoekjes erin steken.

Bronvermelding