Avocado Ijssoufleetjes

Anders, Nagerecht, 4 personen, Hollands.

Laatst aangepast: 12-01-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 8 dl roomijs
  • 2 rijpe avocado's
  • 1 eetl citroensap
  • 2 eetl sinaasappellikeur
  • 100 gr gehakte hazelnoten
  • poedersuiker

Bereiden

Maak van folie of bakpapier een kraag voor op de soufflepotjes.Vouw daarvoor een een strook folie of papier dubbel,vouw deze om de rand en zet ze vast met een elastiekje. Laat het ijs wat zachter worden. Snij de avocado's doormidden,wip de pit eruit en haal het vruchtvlees uit de schil.Prak dat met een vork fijn en schep het citroensap en de likeur erdoor. Schep dit alles met de gehakte noten door het ijs en vul hiermee de potjes. Laat het in de vriezer weer vaster worden (maar niet hard.) Verwijder de kraag en bestrooi het met poedersuiker.

Bronvermelding