Menu
Cake-appeltaart
Ingrediënten
- 250 g margarine of
- 2/3 deel plantaardige margarine + 1/3 deel roomboter
- 250 g cakemeel
- 190 g suiker
- 5 eieren of 3 x cupje Danegg geel + 2 eieren
- 2 appels
- kaneel en suiker naar smaak
- bloem
- boter
Bereiden
Bereiding:Springvorm invetten met boter en met bloem bestuiven.
De margarine op kamertemperatuur met de suiker romig kloppen met een garde of keukenmachine,één voor één de eieren er bij kloppen en dan voorzichtig de bloem erbij doen.
Het deeg in de springvorm doen.
De appels schillen in partjes snijden zonder klokhuis door de suiker en kaneel wentelen en dan stervormig in het deeg drukken ,zoveel mogelijk aan de rand,dus niet in het midden.
Het wordt anders te nat en niet goed gaar.
In een voorverwarmde oven 200gr.45min.
Als de taart nog warm is de poedersuiker over strooien.
De cake is warm en koud lekker.
Materialen
springvorm 24 cm