Menu
Cake met studentenhaver
Ingrediënten
- 3 eieren
- 50 g (riet)suiker of honing
- 100 g zelfrijzend bakmeel
- 250 ml magere yoghurt of Biogarde roer
- 1 koffielepel kaneelpoeder
- 6 gedroogde pruimen
- 4 gedroogde abrikozen
- 2 gedroogde vijgen
- 3 dadels
- 20 g rozijnen
- 20 g amandelpoeder (natuurvoedingswinkel) of
- gemalen amandelen
Bereiden
De oven voorverwarmen op 160° C.
De suiker en de eieren schuimig mixen.
Bij lage snelheid het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt en de kaneel + de snuf zout toevoegen.
Daarna alle in stukjes geknipte gedroogde vruchten en het amandelpoeder toevoegen en mixen met de kneedhaken.
De bereiding in een kleine brood-of cakevorm, bekleed met bakpapier, gieten en 90 minuten in het midden van de oven laten bakken.
Wanneer de baktijd om is, de cake omdraaien en laten afkoelen.
Materialen
bakpapier