Cake met studentenhaver

Gebak, Hapje, 8 personen, Anders.
Bereiding: 100 minuten,

Laatst aangepast: 13-01-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 50 g (riet)suiker of honing
  • 100 g zelfrijzend bakmeel
  • 250 ml magere yoghurt of Biogarde roer
  • 1 koffielepel kaneelpoeder
  • 6 gedroogde pruimen
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 2 gedroogde vijgen
  • 3 dadels
  • 20 g rozijnen
  • 20 g amandelpoeder (natuurvoedingswinkel) of
  • gemalen amandelen

Bereiden

De oven voorverwarmen op 160° C. De suiker en de eieren schuimig mixen. Bij lage snelheid het zelfrijzend bakmeel, de yoghurt en de kaneel + de snuf zout toevoegen. Daarna alle in stukjes geknipte gedroogde vruchten en het amandelpoeder toevoegen en mixen met de kneedhaken. De bereiding in een kleine brood-of cakevorm, bekleed met bakpapier, gieten en 90 minuten in het midden van de oven laten bakken. Wanneer de baktijd om is, de cake omdraaien en laten afkoelen.

Materialen

bakpapier

Bronvermelding