Bruinebonensoep met uien-preibroodjes

Soepen, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Bereiding: 40 minuten,

Laatst aangepast: 16-06-2010 | 1 keer bewaard

Ingrediënten

  • 2 el olijflie
  • 4 uien in ringen
  • 2 teentjes knoflook gesnipperd
  • 1 el kerriepoeder
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 400 gr winterwortels in plakjes
  • 1 pot bruine bonen ca 700 gr
  • 1 l kruidenbouillon van tabletten
  • 2 preien in ringen
  • 0 peper en zout

Bereiden

Verhit 1 el van de olie in een soeppan en bak 1 ui met de knoflook al omscheppend in ca 5 min. glazig. Voeg het kerriepoeder, de komijn en de wortelplakjes toe en bak ze 3 min. mee. Spoel de bruine bonen af in een zeef en laat ze uitlekken. Voeg de bruine bonen en de bouillon toe en breng alles aan de kook. Laat de soep ca. 20 min. zachtjes koken. Fruit intussen de rest van de uien en de helft van de prei in de rest van de olie goudgeel en glazig. Roer de rest van de prei door de soep en breng de soep en het uien/preimengsel op smaak met peper en zout. Verwarm de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul ze met het uien-preimengsel. Schep de soep in kommen en serveer met de gevulde pitabroodjes.

Bronvermelding