Menu
Pasta met gerookte kip en groentes
Ingrediënten
- 1 kleine courgette
- 100 gr peultjes
- 200 gr gerookte kipfilet
- 1 blikje stukjes tomaat (ca. 400 gr)
- 250 gr pasta
- 3 eetl. olijfolie
- 1 eetl citroensap
- zout en peper
- 2 eetl. fijngehakte peterselie
Bereiden
Voorbereiding:
Snijd de ongeschilde courgette in blokjes. Haal de peultjes af. Snijd de kipfilet in kleine blokjes.
Bereiding:
Verwarm de stukjes tomaat in 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan. Kook de pasta gaar volgens de aanwijzing op de verpakking. Laat de peultjes 5 minuten meekoken. Stort de pasta en peultjes in een vergiet. Roer 2 eetlepels
olijfolie door de pasta. Meng de courgette- en kipblokjes door de warme tomaatstukjes. Breng deze saus op smaak met citroensap en zout en peper. Verdeel de pasta en peultjes over de borden. Schep de tomatensaus op de pasta. Strooi er ten slotte peterselie over.
Wijnadvies:
Ietwat kruidig gerecht dat om een kruidige rode wijn vraagt: Côtes du Rhône, Côtes du Ventoux, een Côtes de Saint-Mont (16-18ºC).
Voedingswaarde per persoon:
eiwit: 24 g
vet: 13 g
koolhydraten: 51 g
kcal (kj): 417 (1752)