Menu
Spitskoolcurry met worst
Ingrediënten
- 600 gr. spitskool
- 450 gr aardappelschijfjes, voorgekookt
- 200 ml kokosmelk (blikje of santen)
- 1 rookworst, ca. 250 gr
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 eetl gehakte koriander vers (of 1 theel. gedroogd)
- 1/2 eetl. kerriepoeder
- 2 eetl. olijfolie
- peper en zout
Bereiden
Voorbereiding:
Snipper de uien en de knoflook. Snijd de spitskool in smalle reepjes en de rookworst in plakjes.
Bereiding:
Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de kerrie erdoor en bak nog 2 minuten. Voeg de spitskool en aardappelschijfjes toe en roerbak 3 minuten. Schep de rookworst, peper en zout naar smaak en de kokosmelk erdoor en stoof zachtjes 8-10 minuten tot de spitskool beetgaar en de aardappelen gaar zijn. Serveer het gerecht bestrooid met koriander.
Suggestie:
Neem in plaats van koriander peterselie.
Variatie:
In plaats van spitskool is witte kool of Chinese kool ook heel lekker.
Wijnadvies:
Suggesties hierbij: pinot blanc of pinot gris d'Alsace, Chileense rosé van Viña Maipo of een Australische shiraz van Sunny Hill.
Voedingswaarde per persoon:
eiwit: 17 g
vet: 35 g
koolhydraten: 35 g
kcal (kj): 523 (2197)