Spitskoolcurry met worst

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.
Bereiding: 25 minuten,

Laatst aangepast: 10-10-2017 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 600 gr. spitskool
  • 450 gr aardappelschijfjes, voorgekookt
  • 200 ml kokosmelk (blikje of santen)
  • 1 rookworst, ca. 250 gr
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 eetl gehakte koriander vers (of 1 theel. gedroogd)
  • 1/2 eetl. kerriepoeder
  • 2 eetl. olijfolie
  • peper en zout

Bereiden

Voorbereiding: Snipper de uien en de knoflook. Snijd de spitskool in smalle reepjes en de rookworst in plakjes. Bereiding: Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit hierin de ui en knoflook. Schep de kerrie erdoor en bak nog 2 minuten. Voeg de spitskool en aardappelschijfjes toe en roerbak 3 minuten. Schep de rookworst, peper en zout naar smaak en de kokosmelk erdoor en stoof zachtjes 8-10 minuten tot de spitskool beetgaar en de aardappelen gaar zijn. Serveer het gerecht bestrooid met koriander. Suggestie: • Neem in plaats van koriander peterselie. Variatie: • In plaats van spitskool is witte kool of Chinese kool ook heel lekker. Wijnadvies: Suggesties hierbij: pinot blanc of pinot gris d'Alsace, Chileense rosé van Viña Maipo of een Australische shiraz van Sunny Hill. Voedingswaarde per persoon: eiwit: 17 g vet: 35 g koolhydraten: 35 g kcal (kj): 523 (2197)

Bronvermelding