Lasagne

Pasta, Hoofdgerecht, 6 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 15-01-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • Olijfolie
  • 1 grote ui (gesnipperd)
  • 2 teentjes look
  • 500 gr gemengd gehakt
  • 1 grote rode paprika
  • 3 wortels
  • 800 gr tomatenblokjes uit blik
  • 1 pak niet-voorgekookte lasagne
  • 300 gr versgeraspte parmezaanse kaas
  • 300 ml halfvolle melk
  • 2 laurierblaadjes
  • 3 kruidnagels
  • 1 kleine ui
  • 60 gr echte boter
  • 45 gr bloem
  • 300f ml slagroom
  • 1 snuifje nootmuskaat
  • 1 snuifje suiker
  • peper en zout

Bereiden

1. Verwarm de oven voor op 190°C. Verhit de olijfolie in een grote steelpan met dikke bodem. Doe de ui en look erin en bak ze al roerend in 5 min zacht. 2. Doe het gehakt erbij en bak het rondom bruin. Roer de paprika en wortel erdoor, en bak ze 5 min mee. Breng op smaak met zout en peper. Voeg de suiker, oregano en tomaten met sap toe. Breng de saus aan de kook, zet het vuur lager en laat hem 30 min pruttelen. 3. Maak nu de bechamelsaus. Giet de melk in een kleine pan en doe de laurierblaadjes erbij. Druk de kruidnagels in de ui, doe hem in de pan en breng de melk aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat hem afkoelen. 4. Zeef de melk in een kan en spoel de pan om. Smelt de boter in de pan en roer de bloem erdoorheen. Roer 1 min en schenk dan geleidelijk de melk erbij, waarbij u voortdurend roert. Laat de saus 3 min koken, doe vervolgens de slagroom erbij en breng het mengsel aan de kook. Haal de pan van het vuur en breng de saus op smaak met nootmuskaat, zout en peper. 5. Roer nu 70 gr parmezaanse kaas door de hete bechamelsaus. 6. Maak in een grote rechthoekige ovenschaal (invetten met boter) 2 lagen lasagne en vleessaus, daarboven terug lasagne bedek ze volledig met de kaassaus en bestrooi ze met parmezaanse kaas. Zet het gerecht 35 min in de voorverwarmde oven totdat het goudbruin is en pruttelt. Dien de lasagne onmiddellijk op.

Materialen

1 grote rechthoekige ovenschaal

Bronvermelding