Kabeljauw met gruyère uit de oven

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Anders.

Laatst aangepast: 15-01-2008 | 3 keer bewaard

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • 600 ml visbouillon
  • boter (voor het invetten)
  • 3 tl mosterd
  • 2 el citroensap
  • 200 gr Gruyère

Bereiden

1. Oven voorverwarmen op 180°C. Ovenschaal met boter invetten. 2. Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper en leg ze in de ovenschaal. 3. 70 gr boter smelten, al roerende 50 gr bloem toevoegen en ± 3 min laten garen. 600 ml visbouillon erdoor roeren tot gladde saus. 4. Saus op zacht vuur ± 5 min laten koken. Saus met zout, peper, 2 el citroensap en 3 tl mosterd op smaak brengen. 5. Schenk de saus over de vis en strooi er 200 gr gruyère over. Zet de schotel ± 20 min in de oven tot ze gegratineerd is.

Materialen

Ovenschotel

Bronvermelding