Menu
Kabeljauw met gruyère uit de oven
Ingrediënten
- 4 kabeljauwfilets
- 600 ml visbouillon
- boter (voor het invetten)
- 3 tl mosterd
- 2 el citroensap
- 200 gr Gruyère
Bereiden
1. Oven voorverwarmen op 180°C. Ovenschaal met boter invetten.
2. Bestrooi de kabeljauwfilets met zout en peper en leg ze in de ovenschaal.
3. 70 gr boter smelten, al roerende 50 gr bloem toevoegen en ± 3 min laten garen. 600 ml visbouillon erdoor roeren tot gladde saus.
4. Saus op zacht vuur ± 5 min laten koken. Saus met zout, peper, 2 el citroensap en 3 tl mosterd op smaak brengen.
5. Schenk de saus over de vis en strooi er 200 gr gruyère over. Zet de schotel ± 20 min in de oven tot ze gegratineerd is.
Materialen
Ovenschotel