Appelkruimeltaart met banketbakkersroom

Gebak, Nagerecht, 8 personen, Hollands.
Bereiding: 65 minuten,

Laatst aangepast: 21-01-2008 | 2 keer bewaard

Ingrediënten

  • 250 g zelfrijzendbakmneel
  • 250 g witte basterdsuiker
  • 100 g boter
  • 1 ei
  • 1 zakje vanillesuiker
  • snufje zout
  • 4 appels
  • 100 g rozijnen
  • kaneel/ vanillesuiker
  • 2 eierdooiers
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 40 g kristalsuiker
  • 25 g bloem

Bereiden

Verwarmde oven voor op 200 graden. Wel de rozijnen in een schaaltje warm water. Schil de apples en snijd in kleine stukjes. Doe ze in een kom en strooi de vanillesuiker en kaneel erover. Laat dit even staan. Meng voor de room de 2 eierdooiers, 2 zakjes vanillesuiker, kristalsuiker en bloem met een scheutje melk. Roer dit goed door elkaar. Breng de rest van de melk aan de kook. Roer van het vuur af het mengsel van de eierdooiers erdoor. Roer dit goed en breng het weer aan de kook, zorg dat het niet gaat klonteren. Laat het afkoelen. Meng het zelfrijzendbakmeel, de basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, zout en ei in een grote beslagkom door elkaar. Voeg de boter toe en snijd de boter met twe messen in kleine stukjes, net zolang tot alle boter goed verdeeld is en er kleine brikjes meel onstaan. Vet een taartvorm in met boter. Verdeel 2/3 van het deeg goed over de bodem en zorg dat er een ranje ontstaat. Giet de room over hetr deeg. Strooi de appelvulling erover. Strooi als laatste pas het resterende deeg erover. Bak de taart in ca. 1 uur gaar op 200 graden tot de taart gaar is.

Materialen

Taartvorm 24 cm.

Bronvermelding