Bloemkool cappuccino met gerookte paling

Soepen, Voorgerecht, 4 personen, Fusion.

Laatst aangepast: 19-01-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 30 g boter
  • 1 bloemkool in roosjes
  • 1 liter groentebouillon
  • 2 blaadjes laurier
  • zout/ peper
  • 1-2 tl mosterd
  • 2-3 el bieslook, fijngesneden
  • 125 g gerookte paling, in reepjes
  • 1 1/2 dl slagroom, lobbig geklopt

Bereiden

Bak de ui en de knoflook 4-5 minuten in de boter zonder te laten kleuren. Voeg de bloemkool toe en schenk de bouillon erbij. Breng alles aan de kook, leg de laurierblaadjes in de soep en laat 20-25 minuten zachtjes koken. Verwijder de laurierblaadjes, pureer de soep en zeef deze eventueel. Breng op smaak met zout en peper en voeg de mosterd, bieslook en paling toe. Serveer de soep in kopjes en schep er een dun laagje slagroom op. Strooi de pinda's erover en garneer met bieslook.

Bronvermelding