Huisgemaakte tomatensoep

Soepen, Lunch, 4 personen, Italiaans.
Voorbereiding: 5 minuten, Wachten: 5 minuten, Bereiding: 10 minuten,

Laatst aangepast: 18-01-2008 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 3 vleestomaten , ontveld en in blokjes
  • 1 liter runderbouillon
  • 1 (380 gr)blik pomodoritomaten
  • 4 eetlepels groen pesto
  • 1 bolletje mozorella
  • 4 sausijsjes
  • basilicum
  • zout
  • peper
  • room

Bereiden

Doe de bouillon in de soeppan. haal het vel van de sausijsjes, van de vulling draai je 'kleine' soepballetjes. doe de soepballen bij de bouillon en kook ze gaar. haal ze uit de soeppan. Voeg de gedroogde tomaten, blik tomaten en vleestomaten toe. aat even koken. pureer de soep met een staafmixer. Voeg de pesto toe. Snij de mozerella in stukjes en voeg toe. al roerend verwarmen tot de mozorella is gesmolten. Scheutje room erbij. breng op smaak met basilicum, zout en peper. goed verwarmen alvorens het op te dienen. lekker met ciabatta met gedroogde tomaat, knoflook en olijven

Materialen

Soeppan staafmixer pollepel

Bronvermelding