Zuuroolpakketjes

Anders, Hoofdgerecht, 4 personen, Hollands.
Voorbereiding: 10 minuten, Bereiding: 20 minuten,

Laatst aangepast: 01-12-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 1 pond zuurkool

Bereiden

Beschrijving De zuurkool met het appelsap, de appeltjes, de rozijnen, de krenten, het ontbijtspek en de boter opzetten en 20 minuten koken. Af laten koelen en afgieten. Op 8 plakjes bladerdeeg een plakje ham leggen, de randen van het bladerdeeg vrijhouden. De ham bedekken met plakjes aardappel, hierover de zuurkool verdelen. De andere plakjes bladerdeeg erop leggen. De randen goed op elkaar drukken. De zuurkoolpakketjes in een voorverwarmde hete oven - 220 °C - 20 minuten bakken. Direct serveren.

Materialen

Zuurkoolpakketjes: Ingrediënten 500 gram zuurkool 0,3 liter appelsap 50 gram gedroogde appeltjes 50 gram rozijnen 50 gram krenten 100 gram ontbijtspekblokjes 25 gram boter 16 plakjes bladerdeeg (diepvries) 8 plakjes ham 4 gekookte aardappelen

Bronvermelding