Canneloni met tomatensaus

Pasta, Hoofdgerecht, 4 personen, Italiaans.

Laatst aangepast: 21-01-2010 | 0 keer bewaard

Ingrediënten

  • 60 el boter
  • 2 el bloem
  • 6 dl groentebouillon
  • 700 gram in partjes gesneden tomaten
  • 1 theelepel tomatenpuree
  • verse tijm
  • verse peterselie
  • laurierblaadje
  • basilicum
  • peper en zout
  • 1/2 theelepel suiker
  • 2 bakjes gesneden champignons
  • 500 gram gehakt
  • 4 gesnipperde uien
  • 1 blikje tomatenpuree

Bereiden

Tomatensaus: Maak een roux van boter, bloem en bouillon. Voeg de tomaten en kruiden toe en laat diet circa 45 minuten sudderen. Voeg de tomatenpuree toe en zeef daarna alles. Maak de saus op smaak met peper, zout en suiker. Canneloni:: Fruit de uien braadt de champignons en het gehakt. Alles bij elkaar voegen. De tomatenpuree erbij en even laten sudderen. Ondertussen Canneloni koken met bouillonblokje. Vullen met gehakt mengsel. In een ovenschaal doen en de tomatensaus erover gieten. Plakjes kaas erover en circa 20 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.

Bronvermelding